تغذیه برنامه نویس ها
شاید تا به حال به این فکر نکرده اید که تغذیه در برنامه نویسی مهم است یا نه ؟ و شاید از نظر شما مگر فرقی دارد! برنامه نویس هم یک آدم است مثل همه آدم های دیگر؛ غذایش هم یک چیزی مثل دیگران. اما سخت در اشتباهید!
برنامه نویس ها خصوصاً آن دسته که در پشتیبانی از سایت، سرور (کامپیوترهای بزرگ محل نگهداری داده های فراوان)، اپلیکیشن یا محصول خاصی کار می کنند، استرس یا اضطراب زیادی را تحمل می کنند. البته هر شغلی میزانی از استرس را با خود همراه دارد؛ اما در مشاغل برنامه نویسی این استرس بیشتر است.
تصور کنید یک روز سایت دیجی کالا یا گوگل خراب شود. آیا می دانید چقدر آسیب مالی متوجه سرمایه گذاران و صاحبان کسب و کار می شود. هر چقدر یک سایت بزرگ تر و معروف تر باشد خسارت بیشتر و بزرگ تر است.
برای همین فشار روی تیم برنامه نویسی پشتیبان که معمولاً به آن ها توسعه دهنده (Developer بخوانید دِوِلُوپِر) خیلی زیاد است. این استرس ممکن است هنگام شب در ساعاتی که بقیه خواب هستند اتفاق بیفتد. یک حمله هَک یا سایبِری (Cyber مجازی،مربوط به شبکه های مخابراتی و الکترونیکی) می تواند ساعت ها طول بکشد تا توسعه دهندگان آن ها را بفهمند و حل کنند.
یکی دیگر از مشکلات برنامه نویس ها این است که برای حل مساله نیاز به تمرکز بالایی دارند. البته این به تنهایی یک مشکل نیست.
مشکل این جاست که در یک محیط پر از سر و صدا یا گفتگوی دیگران به سختی می شود روی مساله و روش های حل آن تمرکز کرد.
به همین دلیل خیلی از توسعه دهندگان معمولاً شب را برای کدنویسی و حل مساله مناسب تر می بینند. اما شب کاری ریتم (Rythm جریان) جریانِ زندگی طبیعی انسان را به خطر می اندازد. شب بیداری برای انجام کار باعث افزایش سموم بدن می شود. چون بدن انسان طوری طراحی شده است که شب ها در هنگام خواب بین ساعت 10 شب تا 2 نیمه شب سم هایی که از مواد غذایی، هوای آلوده، محیط و … تولید شده است در آرامش بدن از آن خارج می شود.
حالا اگر ما بیدار بمانیم و بطور طبیعی شب نخوابیم، سموم در بدن باقی می ماند. به مرور زمان این سموم باعث ایجاد بیماری های مختلف می شود. در پزشکی ایرانی که از حکیم ابوعلی سینای بزرگ به یادگار داریم، به این نوع سم ها سودا می گویند. اگر سودا در بدن زیاد شود، باعث می شود دیگر مغز شما به درستی کار نکند.
به نظر شما یک انسان با مغز بیمار می تواند به درستی فکر کند؟
اما راه حل این مشکل چیست؟
بهتر است در طول روز برنامه نویس ها تغذیه بهتری نسبت به دیگران داشته باشند. خوردن مغز های مختلف مثل بادام، پسته، بادام هندی، کُندُر و چیزهای مشابه به آن ها کمک می کند تا بهتر کار کنند. مغز ها دارای طبیعتی گرم هستند. یعنی ارزش تغذیه ای بالایی دارند. چربی آن ها برای بدن و به خصوص مغز خیلی مفید است.
بچه ها برنامه نویسی که هر روز تعدادی مغز بادام شیرین می خورد خیلی موفق تر است.
چون مغز بادام و دیگر مغزها دارای مقدار زیادی فُسفُر است. ماده فسفر برای تفکر و پیدا کردن راه حل های جدید در مغز ماده اصلی است. خوردن هله هوله بدترین غذا برای برنامه نویسان است. خوراکی هایی مثل چیپس، پفک، بستنی های پاستوریزه بسته بندی شده در کارخانه، ترشیجات برای برنامه نویس ها سم مطلق است. البته برای آدم های عادی هم خوردن چنین غذاهایی توصیه نمی شود؛ اما برای اینکه یک برنامه نویس حرفه ای شوید برای شما مهم تر از بقیه است؛
چون مغز شما مهم ترین ابزار کاری شماست.
پس باید به خوبی از آن مراقبت کنید. درست مثل یک نویسنده که قَلمش ابزارش هست یا یک نجار که اره اش، یک برنامه نویس بدون داشتن یک مغز سالم هرگز نمی تواند زندگی شاد و سالمی داشته باشد.
به غیر از مغزها که برای افزایش توانِ مغز فوق العاده است، سبزیجات باعث طراوت و شادابی مغز می شود. سبزیجاتی مثل ریحان، پونه، تره و نعناع با عطر دلپذیری که دارد بهترین گزینه ها برای صبحانه یک برنامه نویس هستند که همراه با پنیر سنتی میل کنند. بچه ها دلم آب افتاد!
نوشیدنی ها؛
یکی از عادت های غلط در برنامه نویسی خوردن بیش از حد قهوه و چای است. توصیه می شود هر روز بیش از یک فنجان چای یا قهوه ننوشید. چون چای و قهوه به شکل مصنوعی شما را به زور سرحال نگه می دارد و شکلِ طبیعی مغز را دچار مشکل می کند. سعی کنید اگر هم می خواهید برای هوشیار شدن چای یا قهوه بخورید حتماً هنگام صبح در وعده صبحانه این کار را بکنید. این کار کمک می کند سرحال شوید و بتوانید خوب فکر کنید، ضمن اینکه نظمِ خواب شما را برهم نمی زند. نوشیدن چای و قهوه و خوردن شکلات در عصر بدترین چیز برای برنامه نویس است. این کار باعث می شود شب نتوانید خوب بخوابید.
شکلات خوشمزه است ولی متاسفانه برای شما خوب نیست! زیاده روی نکنید!
راستی حواستان باشد شکلات برای یک برنامه نویس مثل سم است. خصوصاً شکلات های صنعتی کارخانگی باعث می شوند مغزتان بعد از مدتی درست کار نکند. چون شکلات های صنعتی پر از مواد نگهدارنده هستند و غیر از آن عملکرد مغزتان را مثل قهوه بر هم می زند. اگر شکلات دوست دارید سعی کنید مصرف آن را خیلی کم کنید.
در هوای سرد کلاه بپوشید.
گرم نگه داشتن کاسه سر که مغز انسان در آن قرار دارد برای محافظت از مغز بسیار کمک کننده است. هیچ وقت نگذارید مغزتان زیادی سردش شود. اگر مغزتان سرما بخورد و آبریزش بینی بگیرید به سختی تنفس می کنید و در این شرایط فکر کردن برای شما مصیبت بار می شود. چون احساس می کنید خواب آلوده شدید و نمی توانید برنامه نویسی کنید.
دیدگاهتان را بنویسید