میمون ها چطور نرم افزارها را تست می کنند؟(آزمایش میمونی)
سلام بچه ها؛ در این مقاله کوتاه شما را با یک مفهوم بامزه دیگر آشنا می کنم. آزمایش میمونی! با من همراه باشید.
بچه ها آزمایش میمونی یک روش برای آزمایش درستی عملکرد نرم افزار است. جالب است بدانید که ما هم نرم افزار خودمان یعنی آی کد را در چند مرحله به شکل میمونی آزمایش کردیم که بعد از اینکه برایتان توضیح دادم می توانید فیلم این آزمایش را ببینید تا دقیقا از روش تولید نرم افزار سر در بیاورید.
آزمایش میمونی یعنی اینکه به شکل نرم افزاری یا دستی توسط خودِ برنامه نویسان، نرم افزار را به شکل تصادفی و بدون هیچ گونه برنامه از پیش تعیین شده مورد استفاده قرار دهند؛ به این شکل که روی تمام چیزهای داخل صفحه نرم افزار کلیک های تکی، پشت سر هم و کاملاً تصادفی و اتفاقی می کنیم. برای همین اسم این روش را آزمایش میمونی گذاشتند؛ اگر کامپیوتر را به یک میمون بدهند احتمالاً او با بازیگوشی هر چه بیشتر روی همه چیز دست می زند و کلیک می کند تا ببیند چه اتفاقی می افتد بدون اینکه بفهمد مشغول انجام چه کاری هست؟!!
از این روش تعداد زیادی از باگ های نرم افزار را پیدا می کنند. مثلاً ممکن است بعد از کلیک روی یک دکمه نرم افزار درست کار نکند یا آن اتفاقی که ما انتظارش را داشتیم نیفتد، در این صورت اشکالات را پیدا می کنیم.
وایسا وایسا … گفتم باگ ، اصلاً می دونی باگ یعنی چی ؟ اگر تازه واردی و نمی دونی تو یه مقاله دیگه برات کامل دربارش نوشتیم . بخون و آگاه شو !
اینجا برات لینکش رو گذاشتم:
بچه ها آزمایش میمونی به 3 شکل انجام می شود:
آزمایش میمون گنگ (Dumb Monkey tests):
در این مدل کسی که نرم افزار را تست می کند هیچ چیزی از عملکرد و هدف نرم افزار نمی داند. او بدون هیچ فکری فقط نرم افزار را مثل یک میمون آزمایش می کند.
آزمایش میمون باهوش (Smart monkey tests):
در این مدل کسی که آزمایش را انجام می دهد کاملاً هوشمندانه هدف و عملکرد نرم افزار را می داند و مطابق با اطلاعاتی که از نرم افزار دارد کار تست را انجام می دهد. او می داند که قابلیت های نرم افزار چیست و اینکه خودش می تواند چه کارهایی انجام دهد. او بر مشکلات تمرکز می کند و هر جا نرم افزار ایراد پیدا کرد سریعاً آن را به عنوان باگ جمع آوری می کند.
آزمایش میمون زیرک (Brilliant Monkey tests):
در این حالت آزمایش کننده رفتاری دقیقاً مشابه رفتار کاربرِ نرم افزار (یعنی کسی که از نرم افزار استفاده می کند) در پیش می گیرد تا اشکالات نرم افزاری را پیدا و گزارش کند.
دیدگاهتان را بنویسید